Skip Navigation Links


Kullanıcı Adı:
Şifre:
Üye Ol Şifremi Unuttum


 

Çapraz Akışlı 312


Reküperatörler çevre dostudur: Endüstriyel tesislerde, ticari binalarda, alışveriş merkezlerinde, ofislerde ve ofis binalarında, otel ve hastanelerde, okullarda, spor ve spa tesislerinde, tiyatro, opera ve sinema salonlarında, yüzme havuzlarında, çamaşır ve bulaşıkhanelerde, okuma salonu ve kütüphanelerde… ve saymakla bitmeyecek daha birçok bina ve mekanın enerji maliyetlerinin azaltılması ve enerjinin verimli kullanılması adına önemli elemanlardır. Klima santralleri içinde olduğu kadar havalandırma kanalları üzerinde de uygulanabilir. Reküperatörler kendi yatırımlarını ;
● Düşük ilk yatırım bedeli ve işletme giderleri ,
● Yüksek verimle geri kazandıkları enerjinin ucuzluğu,
● Çevreye verilebilecek zararları en aza indirerek,
kısa zaman içinde yatırımcısına geri öderler.  Farklılık göstermekle birlikte, reküperatör uygulamalarının ilk yatırım bedelleri, en çok 3 yıl içinde yatırımcısına geri döner. Çalışma ömürleri 10 yıl ve üzeridir.

Çapraz kirlenme yoktur: Reküperatörler kirli havanın taze havayı kirletmesine izin vermez.  Enerji taşıyan kirli hava ile enerji aktarılacak temiz hava akımları birbirleri ile direkt olarak temas etmezler ve reküperatörün iki ayrı devresinde bağımsız olarak akarlar. Hava akımları aynı plakanın ön ve arka yüzüne temas eder ve yüksek iletken aluminyum plaka üzerinden enerji alış verişi yaparlar. Reküperatör markalı plakalı eşanjörler üzerindeki çapraz kirlenme oranı, devreler arasında 248 Pa basınç farkı bulunduğu durumda dahi, %0.0156 oranındadır. 2004 Yılında, Eurovent Kurumu Luzern Teknik Üniversitesi test raporları ile belirlenmiş ve onaylanmış olan bu miktar,  geliştirilen üretim teknikleri ile ürünümüz üzerinde gün be gün azaltılmaktadır. Gelinen noktada reküperatörler üzerindeki çapraz kirlenme miktarı, Eurovent EN308 normlarının izin verdiğinden 10 kat daha düşüktür. Bu nedenle reküperatörler her türlü hijyenik uygulamada güvenilir olarak kullanılabilir.

Buzlanma başlangıcının önemli faktörlerinden birisi, uygulamada kullanılan taze hava ile dönüş havası miktarlarının oranıdır. Özellikle kullanılan taze hava miktarının dönüş havası miktarını katladığı (FA/RA = 2 veya fazla) durumlarda buzlanma riski en yüksek noktaya ulaşır. Dönüş havası sıcaklığı da herhangi bir nedenle 20 ºC nin altında ise en soğuk köşede başlayan buzlanma, hızla reküperatör yüzeylerine yayılır. Buzlanma kontrol altına alınmaz ise reküperatör kalıcı hasar görebilir. Bu hasar havalandırma ünitesinin diğer elemanlarına da zarar verebilir. Taze hava sıcaklığının 0 ºC altında olduğu kullanımlarda, reküperatör yüzeylerinde yoğuşma göreceli olarak az ve drenaj yavaş ise buzlanma riski yine yüksek ve tehlikelidir. Ünite, özellikle plakalar yatay şekilde kullanıldığında bu risk daha önemli hale gelir. Yatay plakalı uygulamalarda 4-7 derece açılı yerleştirmelidir.

Modern üretim tesisleri , geniş ürün gamı , güvenilir hesaplama programları Recuperator srl. Milano çevre yolu üzerindeki modern tesislerini 2004 yılında üretime açmıştır. Robotik teknolojilerin kullanıldığı tesisler yaklaşık 5000 metre kare kapalı alana sahiptir. Tesislerde, 02 ile 24 arasındaki her bir model aynı anda ve seri olarak üretilebilmektedir. 02 ile 12 arası modeller monoblok plakalı olarak, 14 – 24 arası modeller ise modüler yapıda üretilir. “A”, “B”, “F” ve “L” serilerinde yapılan farklı üretimler ile hemen her türlü hava-hava ısı geri kazanım uygulamasına çözüm yaratılabilir. Reküperatörler çözüm ve müşteri odaklı olarak geliştirilir. Geliştirilen ürünler Eurovent onaylı kendi test laboratuarlarında sürekli olarak test edilirler.  Bu titiz çalışma sayesinde; “basınç düşümü”, “verimlilik - kapasite”, “ölçü” ve “fiyat” açısından, uygulama ve müşteri odaklı olacak şekilde optimize edilmişlerdir. Her Müşteri ve her uygulama için mutlaka uygun bir reküperatör bulunabilir. Konfor uygulamalarının yanında, yüksek sıcaklık veya korozif çevre koşulları için de farklı reküperatörler mevcuttur.

 

Recuperator srl. yaptığı geliştirmeleri ve test laboratuarında onaylanan verileri anlık olarak yazılımlarına aktarır. “Rex” ve “HeRex  adındaki yazılımlar, hem çapraz hem de zıt akışlı reküperatörler için kullanıcılarına güvenilir hesaplama yapabilme olanağını sunar. Tamamen özgün ve kendine ait olan yazılımlar, Firma bünyesindeki uzmanlar tarafından sürekli olarak güncellenir. İsteyen klima santrali veya ısı geri kazanım ünitesi üreticilerine “Rex” ve “Herex” yazılımlarının dll dosyalarını verir. Bu şekilde üretici firmalar ısı geri kazanım ile ilgili yazılım yükünden kurtulurlar ve rakipleri karşısında güvenilir verileri ile bir üstünlük elde ederler. www.recuperator.eu





 

 

 

 
Ek Dosyayı indir
 

Skip Navigation Links Eşanjörler

İM  Makina sanayi ve ticaret limited şirketi.
Ofis : 1203/7 St. No:3/D Ege Ticaret Merkezi, Yenişehir-İzmir/TÜRKİYE
Tel : 90-232-4581403 , 4699443  /  Faks : 90-232-4583273


tasarım ve programlama deltawebsistem