Skip Navigation Links


Kullanıcı Adı:
Şifre:
Üye Ol Şifremi Unuttum


 

Yüksek Sıcaklık Uygulaması 274


□ Fonksiyonlar

Sistemden dönen enerji yüklü hava ile dışarıdan alınan taze hava döner bir metal dolgu üzerinde ısı transferine zorlanır. Proses sırasında hava içine yüklenmiş bulunan enerjinin %85 lik kısmı dolgu üzerinde tutulur ve taze havaya aktarılır. Kullanılan yüksek iletkenlikli metal ve özel şekiller verilmiş dolgu bu yüksek verimliliğe ulaşılmasını sağlar. Uygulama, bir hücre içinde veya kanallar üzerinde yapılabilir. Çalışma şekli ve ısı akışı rejeneratiftir yani önce dolguda depolama, dolgudan da diğer hava akımına aktarım şeklinde sürdürülür. Bu uygulama diğer sistemler ile karşılaştırıldığında aşağıdaki avantajları sağlar :

Yüksek ısıl verimlilik

:

Yüksek miktarda enerji geri kazanılabilir.

Düşük basınç düşümü ve akış dirençleri

:

Daha az elektrik kullanımı ile düşük enerji maliyetleri sağlanır.

Kompakt dizayn ve yapı

:

Daha hafif yapılar ve daha kolay uygulamalar mümkün olur.

Daha küçük sistemler kurulabilmesi

:

Uygulamalar için gerekli yer ihtiyacı minimize edilebilir.

Mükemmel bir temizleme olanağı sağlanır

:

Çalışma ve proses akışı sırasında anlık temizleme mümkündür.

Sıcaklık kontrolü yüksek doğrulukta yapılabilir

:

Proses için gerekli sıcaklıklara tam uyumluluk sağlanır.

 

□ Verimlilik

Verimlilik, prosesten dönüş havası ile yerine alınan taze havanın sıcaklıkları arasındaki farkın bir fonksiyonudur. Bu sıcaklık farkı ne kadar büyük ise geri kazanım verimliliği de o kadar yüksek olarak gerçekleşir. Scheurutherm tekerlekleri bu ısıl verimliliği optimize etmek üzere dizayn edilir ve uygulanırlar. %85 ısıl verimliliğe her iki tarafta eşit hava debisi akması ve uygun ısı tekeri kullanımı koşullarında ulaşılabilir.

 

□ Isı tekerleği yapısı

Isı tekerleği dolgusu dalgalı şekiller verilmiş ve bünyesinde havanın geçebileceği ince kanallar oluşturulması ile gerçekleştirilir. Hava akımları bu kanallar içinde laminar olarak akarken, dolgunun dönmesi ile birbirlerinin içine karışmazlar. Ayrıca akışın laminar olması sayesinde bu kanalcıklar içinde partikül birikimi ve kirlenme önlenmiştir.

 

Kanalcıkların geliştirilerek optimize edilmiş yüksekliği ve dalga boyu kompak bir dolgu elde edilmesini sağlar. Bu yapı daha düşük hava basınç kayıpları yanında daha az enerji ve işletme gideri avantajlarını getirir. Üzerinden geçirilecek hava debileri dikkate alınarak en uygun çap ve ölçülerde üretim ve uygulama yapılır. Korozif gazlar ile çalışılması durumunda en uygun paslanmaz çelik cinsleri ve farklı malzemeler ile dolgu üretimi mümkündür.

 

□ Süpürme bölmesi

Isı tekerlekleri, kirli proses havası içinden taze hava akımı içine çapraz taşınım ve kirlenmenin önlenebilmesi için süpürme bölmesi adı verilen bir bölüm ile donatılırlar. Bu bölüm ve uygulama ile çapraz taşınımım %0.1 altına indirilebilmesi mümkün olur. Süpürme bölmesi altında, o an için dolgudan geçmekte olan kirli dönüş havası, bir kısım taze hava kullanılarak dolgu dışına atılır. Böylelikle dönme hareketi ile kirli havanın taze hava tarafına taşınması önlenir. Süpürme bölmesindeki hava akışı her zaman taze hava tarafından egzost havası tarafına doğrudur.

 

□ Otomatik temizleme

Proses havasının çok kirli olması ve yoğun partikül içermesi durumunda dolgunun kanalcıklarının kirlenme riski vardır. Bu riskin ortaya çıktığı durumlarda dolguda birikmeye başlayan partiküller, otomatik olarak devreye giren nozullardan püskürtülen basınçlı havai su, buhar veya solventler ile temizlenir. Tekerin dönmesi ve prosesin sürmesi anında yapılan bu işlem ısı geri kazanımını kesintiye uğratmaz, proses akışının sorunsuz ve güvenilir olarak sürdürülmesini sağlar.

 

□ Uygulamalar

Rejenere edilebilir ısı tekerlekleri tüm endüstriyel proseslerde rahatlık ve başarı ile kullanılabilir. Dolgu ve ona yataklık yaparak içinde dönmesini sağlayan konstrüksiyon, tüm endüstriyel proseslerde kullanımı mümkün kılacak malzeme ve teknolojiler ile üretilir. Hangi koşullarda olursa olsun, şayet egzost edilen bir sıcak hava var ise onun içindeki enerji bir rejeneratif ısı tekerleği ile geri kazanılabilir.

 





 

 

 

 
Ek Dosyayı indir
 

Skip Navigation Links Eşanjörler

İM  Makina sanayi ve ticaret limited şirketi.
Ofis : 1203/7 St. No:3/D Ege Ticaret Merkezi, Yenişehir-İzmir/TÜRKİYE
Tel : 90-232-4581403 , 4699443  /  Faks : 90-232-4583273


tasarım ve programlama deltawebsistem